Dünya genelinde 21 Şubat günü turist rehberliği mesleği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Dünya Rehberler Günü” olarak kutlanmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde eğitim veren Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümünün her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladığı 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününün bu yılki kutlamaları, yine yüksekokulumuzun girişimleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitim veren Mardin Artuklu Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ve Batman Üniversitesi’ne bağlı Turizm Rehberliği Bölümleri ile iş birliği yapılarak gerçekleştirilmiştir.

“Mezopotamya'da Turist Rehberliği: Akademi-Sektör Buluşması” başlığıyla düzenlenen kutlamalar kapsamında bölgemizde turizm sektörü için nitelikli personel yetiştirmeyi hedefleyen üniversitelerin turist rehberliği bölümünde eğitim gören öğrenciler, ilgili bölümdeki akademisyenler, bölgede turist rehberliği mesleği açısından yetkili olan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) ve turizm rehberi meslek mensupları çevrim içi olarak bir araya gelmiştir. Öğrencilerin yoğun ilgisinin olduğu turist rehberliği mesleğine yönelik akademi-sektör buluşmasında Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk DEMİRKOL’un açılış konuşmasının ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serhat HARMAN, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eda DÖNBAK ve Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sonay KAYGALAK ÇELEBİ bölümlerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak tüm katılımcıların Dünya Rehberler Günü’nü kutlamışlardır. Akabinde Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Batman dahil olmak üzere bölgede yer alan toplam 15 ilden mesleki olarak sorumlu olan ŞURO adına Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm ÇOBAN turist rehberliği mesleğinin mevcut durumu hakkında bilgi vererek öğrencilerin rehber gününü kutlamıştır. Program turist rehberliği eğitimi gören öğrencilerin bölgedeki turizm sektörü ve turist rehberliği mesleği hakkındaki soruları ile yetkililerin sorulara verdiği yanıtlarla son bulmuştur.